SIPHO RACING / Sigurd Frey

Hej, mit navn er Sigurd og jeg er 12 år og født i Sydafrika.
Jeg er adopteret som 8 måneder gammel og bor nu i Aarhus C. 

Jeg kørte gokart første gang på min 7 års fødselsdag den 12. oktober 2015.
Der fik jeg lov at prøve en TwinKart med min far.
Og den 22. juni 2016 var jeg blevet høj nok til at køre karten alene.


Min familie
Min familie består af min mor Rikke, min bonusmor Stine, min far Rasmus, og min lillebror Frode. Jeg har en stor familie rundt om mig, der støtter mig i min passion for motorsport. Glæden ved Formel 1 kommer helt klart fra min farfar, Poul. Han holder dog ALTID med Ferrari!

Ting jeg elsker
Jeg elsker Formel 1 og jeg har set det siden jeg var 1 år gammel sammen med min far og farfar. Jeg elsker også at spille F1 2020 på computer. I min fritid hænger jeg ud med mine venner, chatter på Discord, går til basket i AGF og så kører jeg så meget gokart jeg kan.

Lige nu hver søndag ude i Racehall i Aarhus. Mit yndlingstal det er 44 (som Hamiltons nummer) – og min yndlingsfarver er grøn og rød.

Min yndlingsmad er klart sushi. Jeg elsker at se F1 i fjernsynet og har leget diverse løb med mine egne biler siden jeg var helt lille.

Min drøm
Er at blive en Mercedes-kører – ja, faktisk at blive den nye Hamilton, køre afsted med 370 km/t og føle G-kraften.

Mit mod
Jeg er en modig og udadvendt dreng og jeg frygter ikke hård konkurrence. Jeg kæmper for det jeg elsker og min sport. Hvis jeg kommer til at køre F1, er jeg frygtløs, ligegyldigt om jeg kommer til at køre galt på samme måde som Romain Grosjean. Så stiger jeg bare ud af bilen – jeg ved godt han fik nogle skader, men det jeg sikker på, at det kommer jeg ikke.

Formel 1 løb jeg har været til
Jeg har været til fire Formel 1 løb: Spa i Belgien, Hockenheim i Tyskland, Monza i Italien og Red Bull Ring i Østrig. Og så har jeg også været til Classic Race i Aarhus 3 gange.

Det jeg ved om karten
Hvis man holder bremsen nede og speederen i bund samtidig, så kan man ødelægge motoren.

Motoren må man ikke røre ved ellers kan man brænde sig.

Man skal passe på ude på banen: hvis man glider og det er tørt, så ødelægger man dækkene og så skal man have nyt hjulophæng.

Man skal tage sikkerhedssele på, for hvis man kør alvorligt galt, så hjælper den.

Det er vigtigt sædet sidder rigtigt, for ellers bliver det svært at køre godt.

Nå man skal starte et race, holder vi på række på langsiden på banen og når de fem lamper går ud – så er det afsted. 

Jeg går meget op i ideallinien og prøver pt at lære at bremse senere, så jeg kan skære nogle sekunder af min omgangstid.